Laatste update: 22 september 2009

Alcoholcontrole voetgangers

Om overlast van dronken jongeren in uitgaansgebieden tegen te gaan, wil minister Guusje ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken een blaastest invoeren voor mensen die op straat rondlopen. In het programma Pauw & Witteman kondigde Ter Horst het plan aan. Volgens de PvdA-minister is de blaastest op straat nodig, omdat het bij veel jongeren niet zichtbaar is wanneer ze dronken zijn.

Openbare dronkenschap is verboden. Blaastesten worden nu alleen toegepast in het verkeer, wandelaars mogen nu niet zomaar aan een blaastest worden onderworpen. 'Dat moet in de wet worden geregeld', aldus Ter Horst. Wat de dranklimiet wordt voor 16-plussers die na een drinkgelag de straat op willen, is nog onbekend. 'Daar wordt nog over gesproken'. 'Het wordt dan wel stil op het Leidseplein,' zei gast Cornald Maas, 'maar er is wel minder overlast,' antwoordde Ter Horst.

De PvdA steunt het plan van Ter Horst.

 

Laatste update: 22.09.2009

Status onderwerp: proefballon

Impact op privacy: -1

Datum stemming: 22.09.2009

Tags: alcoholcontrole, controle, Ter Horst, voetgangers
 

 


Index

Zoeken in wetten, voorstellen en proefballonnen op:

Stemming

Stemming over de proefballon 'alcoholcontrole voetgangers'*.

* Officiële stemming over deze proefballon is nog niet geweest. In de figuur zijn de meningen weergegeven zoals partijen die tot op heden kenbaar hebben gemaakt. Van sommige partijen is de mening nog niet bekend of nog niet kenbaar gemaakt. Bij die partijen staat geen balkje.

Download onze app

Privacy VandaagVolg het actuele nieuws van het Nederlandse privacyfront met onze Android app. Download hem hier!

Deel deze pagina via:

Twitter Facebook LinkedIn Email Google+

Help mee!

LogoHelp mee om de immense archieven van de Nederlandse inlichtingen­diensten te redden. Vraag dossiers op in het belang van onze veiligheid, democratische controle op de diensten, burgerrechten en kennis over de betrokkenheid van de inlichtingendiensten.

Nieuws- & Opinie

Om het privacy-debat te stimuleren heeft Privacy Barometer ook een nieuws- en opiniepagina.

27-06-17

Wilders herhaalt oproep voor preventief opsluiten

foto

Geert Wilders (PVV) herhaalt de oproep van zijn partij om mensen preventief op te sluiten als zij "een mogelijk gevaar [vormen] voor de nationale veiligheid". Wilders zegt hiervoor een wetsvoorstel te zullen indienen. Volgens de PVV-leider moeten de veiligheidsdiensten iemand bij de minister van Binnenlandse Zaken kunnen voordragen voor opsluiting. Lees verder >>>

mobiele versie | volledige versie

deze pagina is samengesteld in: 0.112 seconden