Laatste update: 25 april 2010

PVV verkiezingsprogramma 2010

De PVV heeft één van de meest heldere verkiezingsprogramma's. Duidelijke keuzes worden gemaakt, maar door de bondige lijstjes met opsommingen blijft vaak onduidelijk hoe ze één en ander willen vormgeven. En juist daar zit, ook voor de privacy, vaak de angel.

Zoals verwacht staat er veel (anti-)islam in het programma van de PVV. De privacy voor moslims zal flink onder druk komen te staan. De PVV wil een hoop van deze mensen weten om oa. de volgende maatregelen te kunnen handhaven: hoofdoekjesbelasting, hoofddoekjesverbod in openbare of gesubsidieerde instellingen, boerkaverbod, verbieden van de koran, "geen uitkering als je een boerka draagt of slecht nederlands spreekt". Van de meeste punten staat niet beschreven hoe ze dat willen controleren.

Ook wil de PVV van iedereen de etniciteit registreren "inclusief vermelding ‘Antilliaan'". De PVV wil controleren op tweede huizen in Marokko en Turkije en registratie van dubbele nationaliteiten.

De PVV is voor preventief fouilleren in het hele land.

De PVV wil de Eerste Kamer afschaffen. Juist de Eerste Kamer heeft veel voor de privacy betekend. Door de Eerste Kamer is de slimme meter niet verplicht, is er nog stevige discussie over (betrouwbare invoering van) het EPD en is de bewaarplicht van telecomgegevens (voorlopig) niet op 12 maanden gezet. De Eerste Kamer is vaak kritischer gebleken dan de Tweede Kamer.

De PVV is tegen het elektronisch patiëntendossier.

De PVV wil de centra voor jeugd en gezin afschaffen en is voor een efficientere jeugdzorg. Er wordt niets gezegd over het EKD. Ook wordt er niets over de Verwijsindex Risicojongeren gezegd, hoewel men zou kunnen denken dat de PVV hier voorstander van is.

De PVV wil geen kilometerheffing: "Wij willen geen spionagekastjes in onze auto's". Ze zeggen in het programma niets over de bewaartermijn van resigegevens op de OV-chipkaart.

Door alle aandacht voor de islam, zijn veel andere onderwerpen blijkbaar uit het zicht verdwenen, zoals: het opslaan van vingerafdrukken, het afsluiten van internet bij illegaal downloaden, de bewaarplicht telecomgegevens of de inzage door de VS in onze bankafschriften. Ook over betere bescherming van de privacy wordt niets gezegd.


Deel deze pagina via:

Politieke partijen

Bekijk hoe politieke partijen stemmen:

Download onze app

Privacy VandaagVolg het actuele nieuws van het Nederlandse privacyfront met onze Android app. Download hem hier!

Heb jij wat te verbergen?

fotoMensen hebben niets te verbergen als je ze dat vraagt. Of toch wel? Bekijk de video op Youtube.

Facebook opzeggen

opzeggenLees hier hoe je je Facebook-account kan opzeggen. >>>

18-12-18

Eerste Kamer tegen inzage medisch dossier zonder toestemming

De Eerste Kamer gaat niet akkoord met het wetsvoorstel waarmee zorgverzekeraars zonder toestemming inzage kunnen krijgen in medische dossiers bij een vermoeden van fraude. De Tweede Kamer ging eerder wel akkoord. Minister Bruins (VVD) gaat het wetsvoorstel nu aanpassen. Lees verder >>>

05-12-18

Tweede Kamer stemt in met uitwisselen betaalgegevens

De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel waarmee andere bedrijven uw betaalgegevens bij banken mogen opvragen als u daar toestemming voor geeft. Op basis van die gegevens kunnen bedrijven nieuwe financiële diensten ontwikkelen. Critici vrezen dat gegevens te gemakkelijk toegankelijk worden. Lees verder >>>

mobiele versie | volledige versie

deze pagina is samengesteld in: 0.086 seconden