Slimme meter? Nee dank u!

De deurbel gaat.
"Goedemorgen. Ik kom uw energiemeter vervangen. U krijgt vandaag een 'slimme meter'."
"Goedemorgen. Ik dacht het niet."
"Hè? Hoe bedoelt u?"
"Ik weiger de 'slimme meter'."

De zogenaamde 'slimme meter' is niet persé slim, maar registreert veel details over je energieverbruik. Door aan de slimme meter een app of tablet te koppelen, kan je analyses van de opgeslagen gegevens maken. De slimme meter is via een verbinding ook voor het energiebedrijf toegankelijk, zodat ze op afstand uw energieverbruik kunnen uitlezen. Een slimme meter registreert elk kwartier uw energieverbruik en bewaart dat tien dagen. De eindstand per dag wordt veertig dagen bewaard en de maandstanden dertien maanden. Met sommige slimme meters kan het energiebedrijf u op afstand afsluiten van stroom en/of gas.

De slimme meter is er gekomen door een lobby van energiebedrijven en milieuorganisaties. De energiebedrijven willen de slimme meter inclusief uw gedetailleerde gegevens om er geld mee te verdienen. De milieuorganisaties, en in hun voetsporen de politiek, dachten dat met de slimme meter mensen meer bewust zouden worden van hun energieverbruik en daardoor energie gaan besparen. Tot op heden komt daar niets van terecht. Er zijn ruim een half miljoen slimme meters in gebruik en volgens een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken uit maart 2014 is de behaalde besparing waarschijnlijk 0,6%. Waarschijnlijk, want de onderzoekers constateren zelf dat het verschil te klein is om goed te meten. Lekker slim.

Door de druk van politiek, energiebedrijven en milieuorganisaties, lijkt het of je niet kan ontkomen aan de slimme meter. Maar installatie is geheel vrijwillig. Met dank aan de Eerste Kamer.

"Maar uw huidige meter moet toch echt vervangen worden. Uw meter is onlangs afgekeurd."
"O ja? Die meter hangt er al sinds 1977 en nu is ie ineens niet goed meer?"
"Ja, kijk maar. Het staat hier op mijn tablet."
"Wat gek. Want mijn energiemeter staat niet op de lijst met afgekeurde meters bij Verispect".

Energiemeters worden steeksproefsgewijs door Verispect in opdracht van de overheid gecontroleerd. Als er in de steekproef afwijkingen worden gevonden, kan de hele groep worden afgekeurd omdat de meters dan mogelijk niet meer betrouwbaar zijn. Verispect publiceert een lijst met afgekeurde meters.

"Als u geen slimme meter wilt, heb ik ook een gewone digitale meter."
"O? Daar staat niets over in de brief en folder die u mij stuurde. Wat is het verschil met een slimme meter?"
"Er zit geen modem in, dus hij kan geen verbinding maken met het energiebedrijf."
"Maar hij registreert wel hetzelfde? "
"Dat wel ja."
"Hoe kan ik zien dat er geen modem inzit?"
"Dat kan u niet zien, maar dat vertel ik u nu."
"Niets persoonlijks, maar dan weiger ik die ook."
"Oh… nou… eh…. Goedemorgen dan maar."
"Goedemorgen."

Slimme energiemeters

De Tweede Kamer heeft op 9 november 2010 met algemene stemmen het gewijzigde wetsvoorstel voor gebruik van slimme energiemeters aangenomen. De Tweede Kamer had op 3 juli 2008 al voor een wet gestemd die dit regelt, maar omdat de Eerste Kamer niet akkoord ging met het verplicht installeren, kwam de wet weer terug bij de Tweede Kamer.
Lees verder >>>

reacties

Nieuwbouw huis met slimme meer en ik wil niet dat ze die nig kunnen inzien. Kun je dat nig regelen op de een if andere manier?. Dank

@Jitske Je kan in ieder geval de functie 'uitlezen-op-afstand' uitzetten. De meter registreert nog wel van alles, maar de energieleverancier kan dan niet meer zomaar bij je gegevens. Je moet dan zelf weer jaarlijks de meterstanden opgeven. Zie ook: www.slimme-meter.nl/energiemeter/uitzetten-of-aanzetten/

mij is verteld dat het verplicht was, dat als ik hem zou weigeren ik per volgend jaar de verplichte plaatsing zelf moest betalen..

@Wim Dan ben je misleid. De slimme meter is niet verplicht en er liggen ook geen plannen om dat te veranderen. Wel kan het zijn dat energiebedrijven een vergoeding vragen als je (later) zelf om de slimme meter vraagt.

Er ligt geen verplichting voor de burger, maar er is wel een verplichting voor Nederland. Ook de EU is gezwicht voor de lobby van bedrijven en milieuorganisaties en eist dat in 2020 80% van de huishoudens een slimme meter heeft. Om die reden heeft minister Kamp in maart van dit jaar de energiebedrijven verplicht om de komende jaren ieder huishouden een slimme meter aan te bieden. Kamp gaat ervan uit dat minstens 80% van de mensen op dat aanbod ingaat en de slimme meter laat installeren. Daarmee voldoet Nederland aan de EU verplichting, maar blijft het voor ons vrij om de slimme meter wel of niet te laten installeren.

De meter heeft een communicatiemodule die uitgezet kan worden. Volgens mij werkt het gewoon met een simkaart die in de meter zit. Maar waarom zou je? Je kan er zelf ook iets aan hebben als je bij een slimme meter dienst gaat. Kijk eens op de site van milieu centraal: [reclame link verwijderd]

Ik gebruik al een tijdje zo'n dienst en ben erg tevreden ([reclame link verwijderd]). Het geeft handvatten om te besparen.

Bedankt. Ga er meteen mee aan de slag. Ik geef nu ook meterstanden door terwijl ze het uitlezen.

Pff.. Wat een gezeur om niets! Geniet wat meer van het leven zou ik willen zeggen!

Aan allen: zit er in een huur-* of koopwoning een slimme meter dan heeft de huurder (of koper) het recht deze te laten vervangen door een analoog exemplaar.

Verhuurders die bv. woningen slopen en huurders dwingen te verkassen naar veel te dure nieuwe woningen kunnen de wensen van huurders mbt die digitale energie-GLUURDER niet weigeren!

Dat verhaal van afgekeurde analoge meters(die nu opeens niet meer goed zouden werken) is niets anders dan een combinatie van goed uitgedokterde propaganda.

Trap er niet in.

Den informatie over de slimme energie-GLUURDER vindt u tussen mijn comments op deze privacy-webpagina:

tinyurl.com/padlcky

En deze: tinyurl.com/by4bcso

*Alle info voor huurders: tinyurl.com/mnnwq7y

(klik svp alle links aan)

Zegt het voort.

Iedereen prettige kerstdagen en vooral een gezond en

voorspoedig 2015 toegewenst!

Behalve de overheid bevestigt elke organisatie die onderzoek verricht de privacygevaren.

De beveiliging is een lachertje en kwaadwillenden kunnen zo zien of u afwezig bent. Het is niet de vraag of maar wanneer dat DE inbraakmethode wordt. Deze meters stralen als ze zenden sterker dan de zendmast bij u in de buurt, gezondheidsschade voorgeprogrammeerd. Een energiebesparing door de nieuwe meter is niet aangetoond.

Het 'uitlezen op afstand uitzetten' bestaat niet. De gegevens over u worden gewoon verzameld omdat dat informaitie geld waard is. De zender blijft in veel gevallen gewoon meermaals per dag zenden. De meterstand moet u als misleiding wel zelf doorgeven.

Zoals in het artikel staat beweert men meters zonder communicatiemodule te kunnen plaatsen, maar niemand toont aan dat die ontbreekt.

De stroom voor de elektronische meter en zijn communicatie module betaalt u zelf. Meters mogen en % teveel energieverbruik aangeven den de elektronische meters kunnen op afstand "bijgesteld worden" zodat u teveel energielevering betaalt.

U kunt gewoon een analoge meter laten plaatsen.

De energiebedrijven verdienen aan uw dagellijkse gegevens dus liegen, bedriegen en belazeren u om een digitale meter te plaatsen. U moet schriftelijk communiceren en alleen een antwoord per brief accepteren. Laat u niet gekmaken. Een analoge meter kan gewoon geplaatst worden.

Aan allen:

Op de webpagina van link 2 van 25-12-2014, 10:01 komt u ook dit artikel....

http://welketoekomst.files. wordpress.com/ 2013/02/ slimme_energiemeters_ telegraaf_27_april_2010.jpg

....tegen.

Druk het in vergrote vorm af en hang het achter het raam van uw voordeur.

Zegt het voort.

Ik heb ook een slimmemeter door mijn strot geduwd gekregen. Er zit zelfs een sticker op. Dat het ding. Op afstand te blokeren is. Terwijl de installateur beweerde dat Dat. NIet kan..... Oow ja. Ik had niets te kiezen

RTL Nieuws: Het blijkt in sommige gevallen mogelijk om door slechts iemands naam, adres en telefoonnummer in te vullen, online de verbruiksgegevens van die persoon in te zien. http://www.rtlnieuws.nl/ economie/home/privacylek-slimme-meter

@geenleugensmeer, 22-1, 14:06

Verwijdering digitale gluurder kan alsnog.

Die installateur zit 100% FOUT.

Eis een analoge meter.

Neem schriftelijk contact op met de netbeheerder in uw regio en

wijs hem met klem op de wettekst zoals u kunt vinden in link TWEE

van mijn comment van 25-12-2014, 10:01.

Aan iedereen die dit leest: denk svp goed na, laat je niks

wijsmaken, die digitale gluurder is pertinent NIET verplicht.

Slimme meters KOSTEN MEER !!

Mensen met een slimme meter zien hun energieverbruik juist stijgen.

Dit komt door:

1) Elektronische meters meten OOK de z.g. "Blindstroom". (Dit is de stroom die normaal verloren gaat bij de fasedraaing van wisselstroom.)

2) Mechanische meters mogen door hun traagheid, wettelijk 15% afwijken.

Elektronische meters, die die vertraging dus NIET hebben, worden door de netbeheerder, binnen de normen van de wet (!) 15% hoger afgesteld,

Zo betaalt u dus juist meer. Zegt dit voort !

@Jenny die schrijft:

"15 Jenny maandag, 9 februari 2015 16:27

Slimme meters KOSTEN MEER !!

Mensen met een slimme meter zien hun energieverbruik juist stijgen.

Dit komt door:

1) Elektronische meters meten OOK de z.g. "Blindstroom". (Dit is de stroom die normaal verloren gaat bij de fasedraaing van wisselstroom.)

2) Mechanische meters mogen door hun traagheid, wettelijk 15% afwijken.

Elektronische meters, die die vertraging dus NIET hebben, worden door de netbeheerder, binnen de normen van de wet (!) 15% hoger afgesteld,

Zo betaalt u dus juist meer. Zegt dit voort !"

Het is niet "fasedraaing " maar "fasewissel" of "fasewisseling", maar verder klopt jouw verhaal helemaal. BRAVO!

En ja, vertel dit vooral verder juist op consumentensites !

Ik heb schriftelijk contact gehad met een netbeheerder uit Zuid-Holland. Die zegt dat de slimme meter wel blindvermogen kan meten, maar dat het niet geregistreerd wordt.

1. Waarom investeert een bedrijf in een meter die blindvermogen kan meten, maar het onderdeel dat blindvermogen meet wordt vervolgens "uitgeschakeld"? Commerciele bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om zomaar voor de gein te investeren in zaken die zich niet terugbetalen.

2. De commerciele elektriciteitsbedrijven vertellen in hun reclamecampagnes dat een groot voordeel van de slimme meter is dat consumenten ermee kunnen besparen. Als consumenten besparen, dan zullen de elektriciteitsbedrijven minder verdienen. Dus eigenlijk zijn de elektriciteitsbedrijven bezig om hun inkomsten te verminderen. Dat klinkt niet logisch voor commerciele bedrijven. Hoe gaan deze bedrijven dan toch winst maken? Dit moet een weldenkend mens toch aan het denken zetten. Zullen ze misschien in de toekomst geld gaan vragen voor het blindvermogen? Het kan bijna niet anders. De tijd zal het leren.

Belangrijke update.

Zie mijn comment van 1-4-2015, 20:43

http://fubar.mobi/2015/02/12/5-faalpunten-van-de-slimme-meter/

-- deze reactie wacht op moderatie --

Hallo allemaal,

Ik heb een aanbod gehad tot een slimme meter, na onderzoek gedaan te hebben heb ik de slimme meter uiteraard geweigerd. Zij bieden dan een traditionele meter aan. Bij de vraag welke dat dan is kreeg ik het antwoord dat dit de slimme meter is maar dan UITGEZET. Waarop mijn antwoord is NEE DANK U. Daar men hem op afstand uit kan zetten kunnen ze hem IMO ook op afstand aan zetten. ( ?) Ik wens gewoon de schijfmeter te behouden en heb dit aangegeven. Dit was niet mogelijk volgens hen. Bij de brief om de afspraak te bevestigen van plaatsing ( tegen mijn wil in ) staat erbij dat ik "de slimme meter geweigerd heb ECHTER UW METER IS AFGEKEURD"??? Hoezo ineens de afkeuring NA de weigering vd slimme meter?? Niemand is bij me thuis geweest ter controle van de meter. Ook kreeg ik bij telefonisch contact met vijandig gedrag te maken ze vroegen na wat vragen van mijn kant "of ik onderhoudt in de weg stond" nee mevrouw ik wil de slimme meter niet ook geen uitgezette! Na contact met de netbeheerder ontkennen ze dat ik de uitgezette versie krijg. Welke meter ik dan wel krijg konden ze niet zeggen, ik heb gevraagd om het type nummer en merk. Waarop ze geen antwoord konden geven. Wel stelde ze dat de gasmeter is afgekeurd, maar de electrameter niet. In de brief staat dat de electrameter OOK zal worden vervangen door de "traditionele (slimme?) meter".

IK WORDT BENADEELD. Ik wil de slimme meter niet, ik wil geen digitale meter , ik wil een schijfmeter!

op reactie 20

ik had nog meer te melden maar de reactie werd ( begrijpelijk ) te lang.

Wat mij dus opvalt is dat ze alle analoge meters aan het afkeuren zijn?

Op deze wijze hebben wij dus GEEN vrije wil om de meter te weigeren.

En als zij stapsgewijs alle schijfmeters afkeuren, is dat dan duurzame kartelvorming in de digiwereld?

******* Wat ik graag nog zou willen weten wellicht heeft iemand het antwoord, wat registreert de traditionele of meter zonder verzendmodule nog meer? En kan ik die weigeren voor een schijfmeter? *******

Ik zou bij deze een oproep willen doen aan mensen met soortgelijkverhaal dit te melden aan de ombudsman en of de consu -wijzer zij zijn van deze manier van werken niet op de hoogte stelden ze.

Dit terwijl heel het net vol staat met verbolgen mensen door de werkwijze waarop men indirect gedongen of geïntimideerd wordt de meter in huis te nemen. Zo ook lees ik overal dat NA de weigering de meter afgekeurd is of blijkt te zijn.. Zonder verdere uitleg. Dus deel de info bij de waakhonden want er gaat duidelijk iets NIET GOED.

vriendelijk groet. :-)

kenmerk 11797594 heeft geen interesse in slimme meter[s]

Zeker niet aan beginnen

Kennis van me heeft een slimme meter in een loods.

S' avonds staat alleen de elektrische poort erop, voor de rest niets. De poort gaat niet open of dicht op nachtstroom. Er staat op het display dat er stroom verbruikt wordt s'nachts. Telefoon naar leverancier, kreeg hier het antwoord dat hij contact moest opnemen met instalateur. Onderzoeks kosten ?600,- ,zelf betalen,als er uitkomt dat het niet aan de afnemer ligt zou hij het bedrag terug krijgen.

Maar leverancier zal wel antwoord klaar hebben zodat er naar de 600,- gefloten kan worden.

Voor mij nog ff geen slimme meter.

Geen zin om met enexis te gaan touw trekken.

al eens aan gedacht dat in het weekend de meter op nachtstroomtarief staat ? dus op zaterdag en zondag word wat er op de dag gebruikt word aan stroom op de nachttarief meter geregistreerd!

ik heb net de aanbieding binnen voor een slimme meter, ik wil deze niet. Stedin geeft aan dat mijn "oude" meter (verleden jaar ge-update) de daluren na 2020 niet meer zal meten, het TS signaal zal dan uitgezet of verwijderd worden. Weet iemand of dit echt zo is, dat je na 2020 geen gebruik meer kan maken van dal-uren?

Hallo,als je al een slimme meter hebt,kan je die dan alsnog laten verwijderen .En er dan weer een analoge inzetten?.

Gr Bo

Ja,

Vanochtend stonden ze van Stedin voor de deur. Ik heb spijt dat ze de slimme meter hebben ingebouwt, alleen al vanwege de sterke straling.Kann deze weer eruit en een mechanische terug in?

@27 en @28

Het netwerkbedrijf heeft de slimme meter geplaatst. Zij gaan daarover. Je kan bij hen daarom het beste informeren of een analoge meter mogelijk is of een digitale meter zonder modem. Een digitale meter zonder modem is ook een slimme meter, maar zonder modem kan die de gegevens niet doorzenden naar het energiebedrijf.

Als ze de meter niet willen omwisselen, kan je aan het energiebedrijf vragen om de modem uit te zetten, zodat de gegevens niet worden doorgezonden. Helaas is het lastig te controleren of dat vervolgens echt is gebeurd.

Succes!

Hier in Alkmaar door Liander exact dezelfde gang van zaken.

Ik krijg dus een elektronische meter die middels een woordenspelletje tradioneel wordt genoemd.

Wat gebeurt er eigenlijk als er een stroomstoring is? Heb ik dan ook geen gas meer? Ik heb geen centrale verwarming en als in de winter de electriciteit uitviel, had ik gewoon nog verwarming. Hoe gaat dat nu worden?

Er komt natuurlijk wel alufolie om mijn meterkast heen.

Wat gebeurt er als de meter daardoor toch kapot gaat?

Het is niet onmogelijk dat het verbruik per minuut toch wordt opgeslagen in de meter die dan door een metropnemer zo nu en dan uitgelezen gaat worden. Wat zou daar tegen gedaan kunnen worden?

Kan het zijn dat Verispect (die wel heel veel meters afkeurd) werkt in opdracht van de Netwerk beheerders zodat je steeds vaker gedwongen wordt om over te gaan naar een digitale of een slimme meter omdat jouw meter toevallig op hun lijst staat?

In Spanje is de "intelligente meter" zoals ze daar heten, wettelijk verplicht per 31/12/2018. Die meters zijn niet draadloos maar gaan met PLC. (Power Line Carrier/Communication). (Dan ben je wel bedraad maar dit schijnt ook geen goede optie te zijn qua gezondheid) Bedrijven zijn nu al verplicht ze te installeren als je van potentie of tarief wil veranderen? Volslagen absurd.

En vervolgens gaan we wel gezellig boodschappen doen bij de AH of Gamma, met hun klanten voordeelkaart......

en maar klagen over de privicy problemen van een slimme meter

Moet ik nog meer uitleggen?

Ook wij zijn overdonderd en is er een slimme meter geplaatst voordat wij wisten wat er zou gaan gebeuren!

Ik kan nergens informatie vinden dat er ook gelijk een gaslekkagetest zou worden uitgevoerd! En zit er ergens een lek, dan word de gaskraan afgesloten en verzegeld! De Installateur vertrekt en laat jou zitten met de gebakken peren!

Om een lang verhaal kort te maken. Na second opinie blijkt de testmeter van de installateur niet te kloppen! 130 euro gekost en heel veel negatieve energie erin gestoken! Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Wat een ellende?

Onlangs ben ik verhuisd naar een appartementencomplex van 14 woningen. Ik realiseer me nu dat er in een ruimte beneden in de hal 14 slimme meters hangen. Ook hangt er in ieder appartement een slimme meter in de meterkast. Dit betekent dat ik qua elektromagnetische straling in een "zendmast" woon. Onderzoeken en filmpjes op het internet laten zien dat dit ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid, o.a. op de hersenbarrière. Een documentaire laat zien dat er veel mensen met ernstige klachten te kampen hebben. Mijn gezondheid is me heilig en ik vraag me af wat ik hier nu tegen kan doen. Het uitzetten van de slimmer meter op afstand doet de straling niet afnemen. Het enige wat ik nu kan bedenken is dat ik alle inwoners ga benaderen met het verzoek om er over na te denken om de analoge meter terug te laten plaatsen. Of dit mogelijk is en welke kosten dit met zich mee gaat brengen daar heb ik nog geen idee van. De motivatie van dit schrijven is dat ik hoop op meer informatie waar ik wat mee kan doen. Anderzijds dat er wellicht mensen bewust worden van de mogelijke consequenties van slimme meters in een appartementencomplex/flat. ( Dit wordt vergeleken met een zendmast) Door de grote belangen van het bedrijfsleven, en de regering die deze belangen boven de volksgezondheid laat gaan, zul je op internet in onderzoeken (gefinancierd door de overheid en bedrijfsleven) op sites van b.v. energieleveranciers en overheid, lezen dat het geen kwaad kan. Maar als je verder zoekt...

Zojuist het laatste exemplaar ontvangen van de Vereniging Eigen Huis,(november 2016, jaargang 43) waar programmanager Simme Meter Jan Hofman ( 64 ) voor zijn pensioen nog ff moet zorgen dat alle acht miljoen huishoudens vóór 2020 zo'n onbetrouwbaar kreng in huis krijgen. Die Hofman is programmamanager bij de bracheorganisatie Netbeheer Nederland, dus hij preekt voor eigen parochie. Wil zeker voor zijn pensioen nog even een statement maken. Walgelijk. Die club Vereniging Eigen Huis krijgt nog een stevige reactie van mij. Iets voor de Privacy Barometer om aan te pakken overigens ?

Onlangs een winkelpand met bovenwoning gekocht. Aanvraag voor splitsing meterkast (1 oude traditionele draaischijfmeter en gasmeter). Dus 1x verplaatsing '' oude' meters en één nieuwe meterkast voor de boevenwoning/appartement i.v.m. verhuur en evt. toekomstige verkoop. Plaatsing slimme meter(s) door mij expliciet geweigerd. Ivm salderingsregeling (1 op 1 verrekenen van zonnepaneel- of windstroom, terwijl de SLIMME? 1 op 4 verrekend!!! Dan maak ik de terugverdientijd van mijn zonnepanelen niet meer mee,..) Oude meter is inderdaad 'verplaatst met veel tegenzin van Enexis'. Cit ondanks het feit dat mij telefonisch was toegezegd dat de nieuwe meterkast ook een analoge meter zou krijgen. De bewuste dag toen het Á-team' van Enexis op kwam dagen werd ik letterlijk uitgelachen over die nieuwe analoge meter die mij beloofd was."Welke klootzak heeft u dat beloofd", dit zijn de woorden van de rayonchef Dhr. Raets. Wat een arrogante bende is het. De rayonchef kwam opdagen en ik liet hem doorschemeren dat er doden zouden vallen als die analoge meter werd vervangen. Toen werd ik voor de nieuwe meterkast voor het blok gezet 'alles of niks' en ik moest stroom hebben in de bovenwoning nu deze gesplitst was. Enkele weken later ontvang ik een brief, dat de analoge meter is AFGEKEURD!! Tja, gezien er hier vergelijkbare verhalen de ronde doen vraag ik me af wat wij tegen deze GESTAPO praktijken van de enregieleveranciers kunnen doen. HUFTERS zijn het! Dit is verboden MONOPOLIE

Wel van (elke) winkel een klantenkortingskaart hebben, foto's op Facebook zetten etc. Maar dit is privacyschending, grappig. Maar het mooiste is nog het gezondheidsbezwaar, maar wel de halve dag je omringen met WiFi apparaten. Succes met het beplakken van de meterkast met aluminiumfolie, maak ook meteen wat hoedjes! Mensen relax toch eens en steek die energie in echte problemen. Succes!

@Jenny En in welk wetboek staat die toegestane 15% meterafwijking?

@Anna (en soortgelijken) U maakt aannames en spreidt haat. Post aub dan gewoon niet wanneer u niets hebt om toe te voegen. De mensen hier discussieren over gezondheid (straling), privacy en kosten. Deze mensen hebben het niet over Facebook of AH, u begint daar zelf over. Ik voel me telkens een stukje dommer worden wanneer ik een medemens zie zo makkelijk voorover bukken om zich te laten nemen door machthebbers in het bedrijfsleven (waaronder het overheidsorgaan). Ik ben het eens dat je moet genieten van het leven, maar word ook eens wakker uit je illusie dat alles rooskleurig is en je er zelf helemaal niets aan hoeft te doen want "iemand anders regelt het allemaal wel goed"? Passief gedrag en dan jezelf ontwikkeld noemen... Je zou eens een staking organiseren om voor je rechten op te komen.

40@ Ach laat het klootjesvolk genieten van hun slimme meter, degene die hersens hebben zoeken het zelf wel welke wegen te bewandelen om zo lang mogelijk uit het web van de EUspin te blijven, ik weet het is uiteindelijk een utopie, ze weten wanneer je schijt, vreet, werkt, slaapt, maar die slimmer meter komt er niet in :)

En Juncker maar doorzuipen van ons geld? Nee, geen gegluur achter mijn muur om maar niet te spreken van de overige nadelen.

@Anna en Michel: Er zijn verschillende mensen, sommige mensen hebben er inderdaad geen problemen mee om van alles te delen en wat mij betreft hebben die voor het privacyaspect heel weinig in te brengen. Andere mensen letten echter zeer goed op welke informatie ze waar achterlaten (zo min mogelijk) en die hebben hier veel recht van spreken. Daar tussenin zijn er bovendien nog mensen die slechts een gedeelte van het verlies aan privacy als een probleem zien en voor deze mensen kan het ook relevant zijn (juist ook met betrekking tot de aantoonbaar slechte beveiliging) om de slimme meter niet in huis te willen. U doet hier echter voorkomen dat u dat verschil niet ziet en doordat de meerderheid de gegevens maar bij iedereen achterlaat, heeft ook de rest geen recht van spreken, dit kan wat mij betreft niet de bedoeling zijn. Ook het gezondheidsaspect zoals Anna daarop ingaat is niet geheel zo duidelijk als door Anna wordt verwoord. Er zijn inderdaad zeer veel mensen waarbij je kunt stellen dat iets meer straling niet zo veel gevolgen zal hebben. Sommige mensen kiezen er echter voor om zich zo veel mogelijk te vrijwaren van deze soort van straling, en hebben geen draadloos netwerk in huis/op kantoor. Andere mensen hebben al een dermate hoge stralingsbelasting dat een dergelijke toepassing hen over de drempel tilt. Daarbij is het ook zo dat er zoals Karin al stelt tegenstrijdige onderzoeken bestaan op dit gebied en dat hieruit ten minste kan worden geconcludeerd dat een niet negatie

Ach Anna, ik heb geen facebook etc. En maar niet te spreken dat de software die in de hardware draait waarschijnlijk nooit geupdated gaat worden zoals vele internet of things produkten. Er wordt al veel voor gewaarschuwd !. Dus die ' slimme meter ' laat maar lekker zitten, hackers zitten nooit stil enne denk nog eens aan mij als je meterstanden niet kloppen. Oja, wellicht bellen ze nog een keer om ? 1000,- te betalen en dan halen ze de 50000 m3 of Kwh weer van de meter, op afstand.. ransomware.

Gewoon zonnepanelen plaatsen. Krijg je gratis energie en geen gezeur over meters.

Die zonnepanelen zijn juist een reden voor plaatsing van de 'slimme' meter vanuit overheidsoogpunt. Zo kan deze BTW en belasting gaan heffen op zonnepanelenenergie dat jij eerst terug moet gaan leveren naar het net (voor een ongunstiger tarief dan dat je het afneemt natuurlijk). Gewoon weer een ordinaire extra belastingheffing - een zogenaamde milieuheffing. Let maar op: De 'slimme' meter wordt binnen enkele jaren via een net iets andere benaming toch verplicht gesteld, zodat de overheid een extra 'milieubelasting' kan invoeren. En leuk detail dat ze vervolgens de burgers ook volledig in de gaten kan houden.

Verhaal van Arianne klopt, andere huizen hier in de straat hebben nog de conventionele meter en hebben ook nog geen brief gehad. Ik heb als zonnepaneelbezitter een brief gehad, dat de meter verplicht moet worden vervangen omdat deze is afgekeurd. Indien je weigert wordt je afgesloten, je mag wel kiezen voor een conventionele niet slimme meter, maar dit lost volgens mij niets op. Heeft iemand een idee hoe ik deze vervanging kan voorkomen. Heb al gekeken op internet maar dat gaat het meest over de slimme meter en niet over de conventionele

De slimme meter kun je volgens mij gewoon weigeren. Deze meter registreert ook stroom die je niet verbruikt hebt (Radar uitzending, datum weet ik niet meer). Als ander argument kun je aanhalen dat de slimme meter eenvoudig gehacked kan worden, waardoor je een hoop ellende op je hals haalt. Bij mij komt hij er NIET in (ik houd deze tegen zolang ik kan).

Ik vraag me af of het nog steeds mogelijk zou zijn om een ouderwetse analoge draaischijfmeter te vragen, b.v. als je een nieuwbouwhuis koopt.

Hoi Heb ook Veel zonnepanelen op dak liggen ook als enige een brief over afgekeurde analoge meter. Een digitale meter=een slimme meter. Bij mij komt die nieuwe meter er niet in, ik hou mijn afgekeurde analoge meter of ze bieden een NIEUWE ANALOGE METER zonder terugdraai stop, OF ER IS OORLOG!!! na mijn weten moeten ze een analoge meter er in hangen als je dat eist,we zullen afwachten. (hoe dit politiek is geprobeerd was niet in het belang voor burgers)

Ik ben echt kwaad!!!!

Ik denk dat je je slimme meter kan laten vervangen door een analoge als je er op aandringt. zie deze site https://www.wijvertrouwenslimmemetersniet.nl paar leuke voorbeeld brieven. Is er iemand die dat gelukt is? Ik hou mijn oude meter toch anders had ik het wel geprobeerd.

Hieronder een reactie van STEDIN: Graag reageer ik op uw e-mail waarin u aangeeft dat u geen slimme meter wilt. Ik begrijp dat u graag een oplossing wenst met betrekking tot de werking van de slimme meters. U geeft aan dat u de slimme meters wenst te vervangen. U heeft de mogelijkheid om de slimme meters te laten vervangen voor traditionele, digitale meters, deze zijn niet op afstand uitleesbaar voor ons. Voor het vervangen van de slimme meters betaalt u een eenmalige vergoeding. De kosten bedragen 72,60 euro (incl. 21% BTW) voor het plaatsen van een elektriciteits- en gasmeter. Dit betekent dat de slimme meters die weggehaald worden, niet geijkt zullen worden. In uw eerdere e-mail had mijn collega het ijkingsproces al aan u uitgelegd, als u de huidige meters wilt laten onderzoeken. Graag wens u een fijne dag. -------------------------------------------------------------------- Zij geven hiermee aan dat de slimme meters alleen tegen kosten te vervangen zijn voor digitale meters. Analoge meters bieden ze niet aan. Klopt dat? Is het onmogelijk om de analoge meter te laten plaatsen?

STEDIN geeft aan dat een analoge meter niet door hen geplaatst kan worden. De meters die door Stedin worden geplaatst zijn slimme of digitale meters.

STEDIN probeert je keuze voor een slimme meter ook te beïnvloeden met volgende: 'Het wisselen tussen dag- en nachttarief met een oude meter verdwijnt. Vanaf 1 mei 2018 zetten we namelijk stapsgewijs het toonfrequent signaal uit. Dit signaal zorgt er momenteel voor dat de meter uw verbruik ?s nachts en overdag apart registreert. De slimme meter heeft dit toonfrequent signaal niet nodig om dit onderscheid te maken. Voor iedereen met een slimme meter blijft het dag- en nachttarief daardoor wel beschikbaar.' Dit was mij niet bekend. Ik vind het machtsmisbruik.

I.d.d. Ton bij mij het exact zelfde verhaal als bij jou, enige in de straat en een huis vol zonnepanelen. Ben toch heel benieuwt hoe ze mij gaan afsluiten want ik laat mijn afgekeurde meter die al zeker 25 jaar perfect werkt niet zonder slag of stoot verwijderen. Gaan ze de straat openbreken? Want mijn huis komen ze niet in en op mijn grond wordt niet gegraven . Als ze per se oorlog willen, kunnen ze die krijgen ook.

Jammer dat de politiek maar niet wil snappen dat door meer van dergelijk geintjes zoals Aardgas uit Groningen stelen. Verkeersboetes belachelijk omhoog (zogenaamd voor de veiligheid) Benzineprijs fors hoger dan in Duitsland. Blondie zodoende ook steeds meer stemmen wint. En Let op. Niet elke put is zomaar te dempen als er een kalf in verdronken is.

laatste stond in de krant over een bankmedewerker die doorspeelt aan twee van zijn vrienden wanneer een cliënt een groot som geld van de bank afhaalt..die twee wachten de arm cliënt buiten en alvorens hij wakker wordt is zijn geld kwijt... nu heb jij dezelfde ellende met de slimme meter want die weet precies wanneer jij niet thuis bent het zou mij verbazen als men terug komt en een rol toilet papier nog ligt ..(special wanneer men op vakantie is)dan heeft men zelf rustig de tijd om de behang af te halen.....

Het aanmelden van zonnepanelen is verplicht, echter strafsancties hierop worden niet genomen. bron: http://www.energiebu… Trap je hier echter in, dan is het bijna gelijk einde bezit van de meest betrouwbare analoge draaischijfmeter en / of een hoop ge(water). Je krijgt al vrij snel bericht dat je meter is afgekeurd en moet worden verwisseld door een digitale meter en er staat regelmatig een nogal intimiderende monteur voor je deur die zegt dat hij je meter ff komt vervangen. Als je weigert, is dreigen dat ze met de politie komen ze helemaal niet vreemd. Mijn advies voor je innerlijke rust: Installeer niet meer panelen dan dat je zelf aan elektra gebruikt en meld ze zeker niet aan.

kijk dit you tube filmpje aub deze man weet waar hij over spreek digitaal betekend ook criminale tijd zo kunnen mensen zien dat uw regelmatig van huis ben en als uw terug kom huis leeg trouwens de ondekkers van dit apperaat willen hem ook niet in huis hebben WAAROM niet dan https://youtu.be/ZTi…

Ik ben heel boos. Zelfde verhaal hier. Ik zou een domme meter krijgen, maar wat blijkt Eneco heeft de standen uitgelezen? HOE DAN??? Ik vind dit pure misleiding en misbruik.

Hoppa morgen is het zover, ze komen een slimme meter ophangen. IK WIL GEEN want ik heb een oude zwarte en zonnepanelen, Datum,s heb ik afgezegt, dat ik niet thuis ben, morgen eens kijken wat ik bereik ? alle sis in ord ebij mij.

Slimme meter alle 2 gewoon zonder Problemen geweigert .kijken wat nu gebeurt , zal wel een dwangswisseling worden

Voeg zelf uw reactie toe:

naam: 
reactie: 
0/1500
 

 

Deel deze pagina via:

Help mee!

LogoHelp mee om de immense archieven van de Nederlandse inlichtingen­diensten te redden. Vraag dossiers op in het belang van onze veiligheid, democratische controle op de diensten, burgerrechten en kennis over de betrokkenheid van de inlichtingendiensten.

laatste reacties:

Kabinet en AIVD misleiden burgers

gerard: Ook deze wet zal misbruikt worden voor oneigenlijke doeleinden en uiteindelijk voor oneigenlijke opsporingen en strafzaken....
Hans Jacobs: Tappen kan een goed middel zijn. Alleen, wie controleert de tapper? Met zoveel data krijg je ongewild recursiviteit waardoor pattern hunters over de rooie kunnen gaan....
pipo: Wellicht een idee om het politie apparaat onder de rechtelijke macht te plaatsen ipv de minister van justitie....
arjen: voor de mensen die zich zorgen maken over de sleepwet en onze overheid....
John: Tjaaaa, hoe worden ze wijs uit zoveel data ? Ik vermoed dat dat probleem al is opgelost....
Jaap van Till: Afluisteren van optic fiber kabels kan ook al lang en het gebeurt ook....
j.p.: Tja, het enige waarom ze deze wet willen is om NSA praktijken toe te gaan passen....
J.A.Visser: De overheid is de grootste vijand van het volk.
Piet Lut: Sleepnet-praktijken mogen al op alle info dat door de lucht gaat, waaronder gsm, umts, wifi,....

UWV geeft anderhalf miljoen werkgevers onnodig toegang tot register arbeidsbeperkten

nadenker: Nog niet zo heel lang geleden werden er ook lijsten bijgehouden van mensen, deze mensen worden nu ieder jaar herdacht....

mobiele versie | volledige versie

deze pagina is samengesteld in: 0.066 seconden