Oproep aan PvdA, VVD en CDA over massaal afluisteren Nederlandse bevolking
Den Haag, 7 februari 2017
Geachte heer Recourt,
Wij lazen het artikel op Nu.nl waarin u aangeeft dat er in het wetsvoorstel voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten "in grote lijnen" een balans is gevonden tussen veiligheid en privacy. Vanwege de drukte rond de verkiezingscampagnes is het u mogelijk ontgaan dat toezichthouders, adviesorganen als de Raad van State en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de rechterlijke macht, de Raad van Europa, gerenommeerde wetenschappers op het gebied van veiligheid en privacy en vele anderen juist enorme tekortkomingen constateren.
Graag brengen wij u daarom nogmaals ons eerdere artikel van 23 januari jl. onder de aandacht. Daarbij merken we op dat een wetsvoorstel niet alleen over "de grote lijnen" gaat, maar juist ook alle specifieke waarborgen moet bevatten om van een juiste balans te kunnen spreken.
Uit ons artikel blijkt dat er een brede consensus bestaat dat de balans tussen veiligheid en privacy in het huidige wetsvoorstel zeker nog niet gevonden is. Wij vragen u hiermee rekening te houden bij de behandeling morgen van dit wetsvoorstel in de Tweede Kamer.
Vriendelijke groet,
Privacy Barometer.
Den Haag, 7 februari 2017
Geachte mevrouw Tellegen,
Wij lazen het artikel op Nu.nl waarin u aangeeft dat het wetsvoorstel voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten "heel hard nodig is om ons te weren voor aanvallen uit andere landen". Het wetsvoorstel behelst echter veel meer dan dat. Zo geeft het de inlichtingendiensten de bevoegdheid grote delen van de Nederlandse bevolking massaal af te luisteren en die gegevens drie jaar lang te bewaren.
Vanwege de drukte rond de verkiezingscampagnes is het u mogelijk ontgaan dat toezichthouders, adviesorganen als de Raad van State en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de rechterlijke macht, de Raad van Europa, gerenommeerde wetenschappers op het gebied van veiligheid en privacy en vele anderen enorme tekortkomingen in het wetsvoorstel constateren.
Graag brengen wij u daarom nogmaals ons eerdere artikel van 23 januari jl. onder de aandacht. Uit ons artikel blijkt dat er een brede consensus bestaat dat de balans tussen veiligheid en privacy in het huidige wetsvoorstel zeker nog niet gevonden is. Wij vragen u hiermee rekening te houden bij de behandeling van dit wetsvoorstel morgen in de Tweede Kamer.
Vriendelijke groet,
Privacy Barometer.
Den Haag, 7 februari 2017
Geachte heer Amhaouch,
Wij lazen het artikel op Nu.nl waarin u aangeeft dat "het hoog tijd is" dat we het wetsvoorstel voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten "goed en netjes regelen". Vanwege de drukte rond de verkiezingscampagnes is het u mogelijk ontgaan, dat toezichthouders, adviesorganen als de Raad van State en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de rechterlijke macht, de Raad van Europa, gerenommeerde wetenschappers op het gebied van veiligheid en privacy en vele anderen nog enorme tekortkomingen constateren.
Graag brengen wij u daarom nogmaals ons eerdere artikel van 23 januari jl. onder de aandacht. Uit ons artikel blijkt dat er een brede consensus bestaat dat de bevoegdheden en waarborgen in het huidige wetsvoorstel nog zeker niet "goed en netjes" geregeld zijn. Wij vragen u hiermee rekening te houden bij de behandeling van dit wetsvoorstel morgen in de Tweede Kamer.
Vriendelijke groet,
Privacy Barometer.