Oproep aan PvdA, VVD en CDA over massaal afluisteren Nederlandse bevolking

Den Haag, 7 februari 2017

Geachte heer Recourt,

Wij lazen het artikel op Nu.nl waarin u aangeeft dat er in het wetsvoorstel voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten "in grote lijnen" een balans is gevonden tussen veiligheid en privacy. Vanwege de drukte rond de verkiezingscampagnes is het u mogelijk ontgaan dat toezichthouders, adviesorganen als de Raad van State en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de rechterlijke macht, de Raad van Europa, gerenommeerde wetenschappers op het gebied van veiligheid en privacy en vele anderen juist enorme tekortkomingen constateren.

Graag brengen wij u daarom nogmaals ons eerdere artikel van 23 januari jl. onder de aandacht. Daarbij merken we op dat een wetsvoorstel niet alleen over "de grote lijnen" gaat, maar juist ook alle specifieke waarborgen moet bevatten om van een juiste balans te kunnen spreken.

Uit ons artikel blijkt dat er een brede consensus bestaat dat de balans tussen veiligheid en privacy in het huidige wetsvoorstel zeker nog niet gevonden is. Wij vragen u hiermee rekening te houden bij de behandeling morgen van dit wetsvoorstel in de Tweede Kamer.

Vriendelijke groet,
Privacy Barometer.


Den Haag, 7 februari 2017

Geachte mevrouw Tellegen,

Wij lazen het artikel op Nu.nl waarin u aangeeft dat het wetsvoorstel voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten "heel hard nodig is om ons te weren voor aanvallen uit andere landen". Het wetsvoorstel behelst echter veel meer dan dat. Zo geeft het de inlichtingendiensten de bevoegdheid grote delen van de Nederlandse bevolking massaal af te luisteren en die gegevens drie jaar lang te bewaren.

Vanwege de drukte rond de verkiezingscampagnes is het u mogelijk ontgaan dat toezichthouders, adviesorganen als de Raad van State en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de rechterlijke macht, de Raad van Europa, gerenommeerde wetenschappers op het gebied van veiligheid en privacy en vele anderen enorme tekortkomingen in het wetsvoorstel constateren.

Graag brengen wij u daarom nogmaals ons eerdere artikel van 23 januari jl. onder de aandacht. Uit ons artikel blijkt dat er een brede consensus bestaat dat de balans tussen veiligheid en privacy in het huidige wetsvoorstel zeker nog niet gevonden is. Wij vragen u hiermee rekening te houden bij de behandeling van dit wetsvoorstel morgen in de Tweede Kamer.

Vriendelijke groet,
Privacy Barometer.


Den Haag, 7 februari 2017

Geachte heer Amhaouch,

Wij lazen het artikel op Nu.nl waarin u aangeeft dat "het hoog tijd is" dat we het wetsvoorstel voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten "goed en netjes regelen". Vanwege de drukte rond de verkiezingscampagnes is het u mogelijk ontgaan, dat toezichthouders, adviesorganen als de Raad van State en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de rechterlijke macht, de Raad van Europa, gerenommeerde wetenschappers op het gebied van veiligheid en privacy en vele anderen nog enorme tekortkomingen constateren.

Graag brengen wij u daarom nogmaals ons eerdere artikel van 23 januari jl. onder de aandacht. Uit ons artikel blijkt dat er een brede consensus bestaat dat de bevoegdheden en waarborgen in het huidige wetsvoorstel nog zeker niet "goed en netjes" geregeld zijn. Wij vragen u hiermee rekening te houden bij de behandeling van dit wetsvoorstel morgen in de Tweede Kamer.

Vriendelijke groet,
Privacy Barometer.

 

 

reacties

Ik zal de discussie in de Tweede Kamer nauwkeurig volgen en goede nota van nemen hoe gestemd wordt over dit wetsontwerp. Elke partij of individueel kamerlid dat voor stemt valt af als gegadigde voor mijn stem bij de verkiezingen in maart.

Ik zit al 10 tot 15 jaar met afluisterpraktijken. Ik ben dit zoals wel al begrijpen een grote inbreuk op mijn privacy.. En bang de straat op te gaan door meerdere manipulerende praktijken , vernedering etc etc. Dit allemaal met medewerking van politie. En ik ben me van het begin af aan van geen kwaad bewust. Wie dit op touw gezet heeft mag mij wel eens een excuses maken door straatvrees bij mij veroorzaken.

Voeg zelf uw reactie toe:

naam: 
reactie: 
0/1500
 

Deel deze pagina via:

31-03-23

Europese toezichthouder kritisch over vingerafdrukken in paspoort

De Europese Toezichthouder Gegevensbescherming (EDPS) is kritisch over het plan van de Europese Commissie om vingerafdrukken en gezichtskenmerken op te nemen in paspoort en identiteitskaart. Ook de Tweede Kamer is kritisch, maar staatssecretaris Knops (CDA) onderneemt geen actie. Lees verder >>>

26-09-18

Eerste Kamer akkoord met verruimen bevoegdheden aanpak terrorisme

De Eerste Kamer heeft op 25 september ingestemd met het wetsvoorstel van minister Grapperhaus (CDA) om terrorismeverdachten langer in voorarrest te houden en bij hen makkelijker DNA af te nemen. Critici vrezen dat ook onschuldige burgers onterecht langer vastgezet zullen worden. Lees verder >>>

Download onze app

Privacy VandaagVolg het actuele nieuws van het Nederlandse privacyfront met onze Android app. Download hem hier!

Heb jij wat te verbergen?

fotoMensen hebben niets te verbergen als je ze dat vraagt. Of toch wel? Bekijk de video op Youtube.

Facebook opzeggen

opzeggenLees hier hoe je je Facebook-account kan opzeggen. >>>

Nieuwsbrief

Privacy Barometer brengt een paar keer per jaar een nieuwsbrief uit. Wilt u op de hoogte blijven, meldt u hier aan voor deze nieuwsbrief:  
Uw gegevens worden aan niemand ter beschikking gesteld, tenzij dat wettelijk vereist wordt. Het emailadres wordt alleen voor deze nieuwsbrief gebruikt.

of volg ons via

mobiele versie | volledige versie

deze pagina is samengesteld in: 0.142 seconden